Veelgestelde vragen

Behang

Een mural is een behang met een doorlopend ontwerp op de banen. In tegenstelling tot patroon behang herhaalt het patroon zich dus niet op iedere baan. Wij hebben murals in 4 verschillende standaard maten: de 200cm, 300cm, 400cm en de 500cm breed, de hoogte van het behang bij een mural is altijd 280cm. Bij het berekenen van de maat van de muur is het handig dat je altijd 5 centimeter extra rekent voor de breedte en de hoogte als extra marge. Heb je een muur met afwijkende maten, dan kun je kiezen voor een behang op maat. Omdat het patroon dan handmatig door de designer aangepast zal moeten worden, worden hier extra kosten voor in rekening gebracht. Maatwerk kan niet retour.

Patroonbehang kan per rol nabesteld worden, maar omdat het behang een digitale print betreft kunnen we niet garanderen dat er geen kleurverschil in zit. Extra delen van murals kunnen niet nabesteld worden. 

Als de rol nog onaangebroken is en in het plastic zit kan je deze binnen 14 dagen retour sturen, de verzendkosten hiervoor betaal je zelf. Stuur hiervoor een mailtje naar klantenservice@poespas.nl. Als bij binnenkomst de rol open of beschadigd blijkt te zijn is het helaas niet mogelijk je geld terug te krijgen. Zorg er daarom voor dat je de rol goed verpakt. Indien alles goed verwerkt is ontvang je binnen 5 werkdagen je aankoopbedrag van je geretourneerde artikel terug. Maatwerk kan niet retour. 

Als er sprake is van een fabricage- of drukfout of een beschadiging door transport kunnen de artikelen retour gestuurd worden. Neem gelijk contact op met klantenservice@poespas.nl en stuur hierbij een foto van de beschadiging mee. We gaan het dan zo snel mogelijk oplossen! Wil je een staaltje van je behang ontvangen dan kan je bij het desbetreffende product hiervoor een stukje van het behang aanvragen.

De verzendkosten van een retourzending zijn voor de rekening van de zender, tenzij het gaat om een retour van een beschadigd product of een product waar een fout in zit. 

Ja! Elke mural kan gespiegeld worden. Stel je wilt de giraffe op het behang liever aan de rechterkant dan spiegelen wij dit kosteloos voor je. Je hoeft hiervoor alleen maar bij je bestelling in het opmerkingen veld aan te geven dat je het behang graag gespiegeld wilt hebben. Wij regelen dan de rest.

Aanbrengen van het behang

Nee, wij leveren geen behanglijm.

Voor behang op maat, de murals en het behang op rol dien je altijd vliesbehanglijm (bijvoorbeeld van het merk Perfax) te gebruiken.

De muur moet glad en egaal zijn, dus zonder structuur en eventuele gaten moeten goed gedicht zijn. Wij adviseren om op een witte muur te behangen, zonder behang, dit voorkomt het doorschijnen van vlekken/kleuren bij licht gekleurde behangpatronen en dat het behang loslaat door een verkeerde ondergrond. De wand moet voorbehandeld zijn, zodat de lijm niet in de muur wordt opgezogen. Als de muur met witte latex is geschilderd, dan is dit voldoende. Is het een onbewerkte muur, dan adviseren wij een primer te gebruiken om de muur voor te behandelen. 

De lijm met een roller gelijkmatig op de wand verdelen en de droge wandbekleding op de ingelijmde wand aanbrengen. De aanbevolen lijm is Perfax Roll-On. Geen lijmmachine gebruiken en de wanden niet laten inweken. De lijm dient op een breedte iets meer dan één baan op de wand aangebracht te worden. De eerste baan hierop loodrecht plaatsen en met een gummiroller of zachte doek aandrukken om eventuele luchtblazen te verwijderen. Alle volgende banen stotend aanbrengen.

Een mural is een behang met een doorlopend ontwerp op de banen. In tegenstelling tot patroonbehang herhaalt het patroon zich dus niet exact op iedere volgende baan. Wij hebben unieke murals in 4 verschillende standaard maten: de 200cm, 300cm, 400cm en de 500cm breed, de standaard hoogte van het behang bij een mural is altijd 280cm. Bij het berekenen van de maat van de muur is het handig dat je altijd 5 centimeter erbij rekent voor de breedte en de hoogte als extra marge. Je kiest vervolgens tijdens het behangen zelf welk gedeelte je van de mural (links of rechts, boven of onder) je eventueel bijsnijdt om het behang passend voor jouw muur te maken. Voorbeeld: Je muur is 2.50cm breed, dan kies je voor de mural die 300cm breed is. Vervolgens snij je links of rechts 50 cm af. Zit jouw maat er niet bij? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om het ontwerp op maat te laten maken. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier.

Op stabiel hout of plaatwerk kan behangen worden, de wand dient dan wel voorbewerkt te worden. Schroefgaten, naden, ruwe plekken etc. dienen goed bewerkt te worden zodat er een egale ondergrond ontstaat. Nadat de verf goed droog is, de gelakte of geverfde houten muur eerst licht opschuren en goed reinigen met een ontvettend schoonmaakmiddel. Let op dat de houten wand mooi egaal bewerkt is zodat er na het behangen geen onregelmatigheden doorheen komen. Als het dun hout/plaatwerk is dan is er een kans dat het krom gaat trekken. Het is dus belangrijk deze eerstgenoemde stappen goed op te volgen alvorens het behangen.